Gluteeniton tiikerikakku

Voitele ja jauhota vuoka.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään (paitsi ei kaakaojauhetta).

Lisää taikinaan kuivat aineet, voi ja jogurtti.

Ota taikinasta kulhoon noin kolmasosa ja sekoita siihen kaakaojauhe.

Kaada vuoan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, lisää päälle tumma taikina ja loput vaaleasta taikinasta.

Pistele haarukalla taikinaa muutaman kerran, jotta taikinakerrokset menevät sekaisin.

Paista 175 C alatasolla noin 40-45 minuuttia.

Tarkista kypsyys esim.

hammastikulla.

Jos tikku tulee ulos kuivana, kakku on valmis.

Lähde: Arla ingman

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Nalanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 449g3190kcal3.4g1.8g359.2g0g
Sokeri 636g2582kcal0g635.5g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu814g1026kcal89.6g2.4g73.3g0g
Leivinjauhe 30g53kcal1.6g11.3g0g0.1g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g1197g4191kcal41.9g969.9g12g35.9g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g30g120kcal0g29.6g0g0g
Jogurtti, turkkilainen/kreikkalainen, rasvaa 10 % 299g368kcal11.9g12.9g30.1g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 36g133kcal6.6g4g7.8g10.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6984g23324kcal310g3334.8g964.8g93.8g
Valittu annoskoko3492g11662kcal155g1667.4g482.4g46.9g
Annoskoko puolitettuna1746g5831kcal77.5g833.7g241.2g23.5g
Arvot/100g100g334kcal4.4g47.8g13.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=420822