Kasvisgratiini

Keitä kukka- ja parsakaali, paloiteltu kesäkurpitsa sekä porkkanat kattilassa n. 10-15min.

Siivilöi keitetyt kasvikset ja kaada voideltuun vuokaan.

Paloittele paprikat minkä jälkeen nekin voi kaataa vuokaan.

Lämmitä kerma lähes kiehuvaksi ja lisää joukkoon tuorejuusto pieninä nokareina.

Mausta suolalla ja pippurilla (joko musta tai valkopippuri, tai vaikka molemmat)

Ripottele juustoraasteja päälle

Paista 200c uunin keskitasolla n. 40 min.

Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 321 grammaa

Takkutukka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 9g2.2kcal0.2g0.2g0g0.2g
Parsakaali brokkoli 9g3.2kcal0.4g0.2g0g0.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g4.7g1.3kcal0g0.3g0g0.1g
Paprika punainen 4.4g1.3kcal0g0.2g0g0.1g
Ruokakerma Valio 4% K&P4.6g2.7kcal0g0.2g0.2g0g
Eva sulatejuusto aurinkokuivattu tomaatti, laktoositon (Arla ingman), annos 10g1.8g2.7kcal0.3g0g0.2g0g
Emmentaljuustoraaste 17% (Arla), annos 150g1.4g4kcal0.5g0g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana70g35kcal2.8g2.2g1.2g1.2g
Valittu annoskoko35g17kcal1.4g1.1g0.6g0.6g
Annoskoko puolitettuna18g9kcal0.7g0.6g0.3g0.3g
Arvot/100g100g50kcal4g3.1g1.7g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=204900