Hernekeitto

Liota herneitä vähintään 12 tuntia.

Laita kiehumaan puhtaaseen veteen.

Paista jauheliha kuivalla pannulla pekonisilpun kanssa.

Lisää sipulisilppu.

Lisää kattilaan.

Lisää joukkoon myös meiramia ja vähän pippuria.

Anna kypsentyä vähintään 2 tuntia.

Keitosta tulee keveämpää, jos käytät vähärasvaista jauhelihaa tai naudan suikalelihaa.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 3015 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 5.9g18kcal1.1g2.8g0.1g0.6g
Sika-nautajauheliha (Saarioinen), annos 400g4.7g13kcal0.8g0g1.1g0g
Pekoni, filee, rasvaa 18 g 0.6g1.3kcal0.1g0g0.1g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)0.6g0.2kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 23g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana71g64kcal4g5.6g2.6g1.2g
Valittu annoskoko35g32kcal2g2.8g1.3g0.6g
Annoskoko puolitettuna18g16kcal1g1.4g0.7g0.3g
Arvot/100g100g90kcal5.6g7.9g3.7g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=433371