Aurajuustoinen jauhelihalanttusoselaatikko

Kuori ja kuutioi lantut ja keitä ne kypsiksi suolavedessä, ei kuitenkaan liian pehmeiksi.

Kaada suurin osa keitinliemestä pois, mutta jätä sitä vähän kattilan pohjalle.

Soseuta lantut sauvasekoittimella.

Lisää kermaa (tai muuta nestettä) kunnes muussi on sopivan paksuista.

Lisää aurajuusto (50-100g), mutta älä laita sitä liikaa! Maistele ja lisää suolaa tarvittaessa.

Paista Jauheliha ja sipuli kypsiksi.

Voitele vuoka öljyllä.

Kaada muussi ja jauheliha-sipuliseos vuokaan ja sekoita.

Tasoita pinta.

Paista 200 asteessa 25-30 min. Lisää tämän jälkeen juustoraaste pinnalle ja paista vielä 15-20 min.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 453 grammaa

Sirpa1958
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 20g5.6kcal0.2g0.9g0.1g0.4g
Kerma, ruoka 15% Flora2g2.9kcal0g0.1g0.3g0g
Aurajuustomuru (Valio), annos 150g2g5.1kcal0.5g0g0.3g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha7.8g13kcal1.5g0g0.8g0g
Sipuli (kuorittu)2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Juustoraastesekoitus gratinointiin (emmental mozzarella jne) (Milbona, lidl), annos 200g2g6.9kcal0.5g0g0.5g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.2g1.8kcal0g0g0.2g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana71g72kcal5.4g2.2g4.4g0.8g
Valittu annoskoko36g36kcal2.7g1.1g2.2g0.4g
Annoskoko puolitettuna18g18kcal1.4g0.6g1.1g0.2g
Arvot/100g100g101kcal7.6g3.1g6.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=132744