Omenanyytit

Nypi margariini ja jauhot, lisää kermaviili.

Laita jääkaappiin vähintään täytteen valmsituksen ajaksi.

Leikkaa omenat sokeripalankokoisiksi paloiksi.

Sulata voi kattilassa, lisää omenat, sitruunamehu ja sokeri.

Hauduta pehmeiksi.

Lisää manteli ja mausta rommilla tai konjakilla.

Kaaviloi taikina 30 x 30 cm levyksi ja jaa se 9 osaan.

Jaa täyte keskelle, taita reunat vastakkain, painele haarukalla.

Voitele munalla, pasita 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Ripolttele tomusokeria ja/tai kanelia päälle.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 126 grammaa

Almatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 4.7g33kcal0g0g3.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 8.1g28kcal0.8g5.7g0.1g0.3g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 1.6g1kcal0.1g0.1g0.1g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 16g6kcal0g1.3g0g0.2g
Voi 0.8g5.7kcal0g0g0.6g0g
Manteli 1.6g10kcal0.4g0.1g0.8g0.1g
Sitruunamehu, laimentamaton1.3g0.3kcal0g0g0g0g
Sokeri 1.3g5.5kcal0g1.3g0g0g
Konjakki/rommi/viski 40 til% alkoholia 0.4g0.9kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana71g180kcal2.6g17g10.8g1.2g
Valittu annoskoko36g90kcal1.3g8.5g5.4g0.6g
Annoskoko puolitettuna18g45kcal0.7g4.3g2.7g0.3g
Arvot/100g100g254kcal3.7g23.9g15.2g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=133935