Mansikkatäytekakku

Pohja:

Sekoita jauhot ja leivinjauhe.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Kiehauta vesi ja lisää pikkuhiljaa muna-sokerivaahtoon koko ajan vatkaten.

Lisää jauhot vaahtoon ja sekoita.

Älä vatkaa! Paista kakkupohjaa 200 asteessa uunin alatasolla n. 35 minuuttia.

Voit suojata paiston puolivälissä pinnan foliolla jottei se tummu liikaa.

Täyttö:

Leikkaa pohja kolmeen osaan.

Kostuta kakku sitruunamehulla ja täytä mansikkasurvoksella.

Kuorrutus:

Vatkaa sokerilla ja vaniljasokerilla maustettu kerma kiinteäksi vaahdoksi ja levitä tasaisesti kakun päälle.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 189 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna 50g(kpl)11g14kcal1.2g0g1g0g
Sokeri 4.8g19kcal0g4.8g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 5.5g19kcal0.6g3.8g0.1g0.2g
Leivinjauhe 0.3g0.5kcal0g0.1g0g0g
Vesi0.9g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl3.7g13kcal0.1g0.1g1.3g0g
Mansikkasurvos tuore, sokeroitu 7.5g6kcal0g1.3g0g0.1g
Sitruunamehu, laimentamaton0.9g0.2kcal0g0g0g0g
Sokeri 0.4g1.5kcal0g0.4g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.2g0.9kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana71g148kcal3.8g21.4g4.8g0.6g
Valittu annoskoko35g74kcal1.9g10.7g2.4g0.3g
Annoskoko puolitettuna18g37kcal1g5.4g1.2g0.2g
Arvot/100g100g209kcal5.4g30.2g6.8g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=142148