Lakkapannacotta

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min.

Soseuta marjat.

Painele sose tarkkaan siivilän läpi, näin saat tasaisen sileän soseen.

Poista siemenet.

Kuumenna kerma ja sokeri kattilassa.

Anna kiehua välillä sekoitellen 5 - 10 min. Lisää marjasose ja liotetut liivatelehdet.

Kuumenna sekoittaen kiehuvaksi, älä keitä.

Nosta kattila levyltä.

Anna jäähtyä hetki.

Lisää rahka, sekoita tasaiseksi.

Kaada seos pieniin annoslaseihin.

Peitä kelmulla.

Anna hyytyä 3 - 4 tuntia kylmässä

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 142 grammaa

Mahanhi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuohukerma,valio,2dl17g57kcal0.3g0.5g5.8g0g
Sokeri 1.8g7.2kcal0g1.8g0g0g
Valio maustettu rahka, vanilja8.3g13kcal0.6g1.3g0.6g0g
Lakka8.3g3.5kcal0.1g0.6g0g0.3g
Liivate 0.4g1.5kcal0.4g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana71g164kcal2.8g8.4g12.8g0.6g
Valittu annoskoko36g82kcal1.4g4.2g6.4g0.3g
Annoskoko puolitettuna18g41kcal0.7g2.1g3.2g0.2g
Arvot/100g100g231kcal3.9g11.8g18g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=309843