Kukkakaalikeitto vähähh

Keitä kaksi pienehköä, paloiksi pilkottua kukkakaalia (yht.

noin 800 g) noin 3 dl:ssa vettä, jossa 1 lihaliemikuutio.

Kun kaalit ovat kypsät, ota muutamia pieniä nuppuja erikseen, lisää ruokakermaa (15 %) 2 dl, mustapippuria ja kirveliä (vähän) ja sekoita sauvasekoittimella hienoksi.

Lisää nestettä siten, että keitto on sopivan sakeaa ja lisää erikseen otetut nuput.

Hyvää ja sopii vaikka parempienkin päivällisten alkukeitoksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 328 grammaa

Namhele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 22g5.3kcal0.4g0.5g0.1g0.5g
Lihaliemikuutio Maggi0.3g0.8kcal0g0g0.1g0g
Vesi8.2g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%5.5g8.7kcal0.1g0.1g0.8g0g
Mustapippuri 0g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana72g30kcal1g1.2g2g1g
Valittu annoskoko36g15kcal0.5g0.6g1g0.5g
Annoskoko puolitettuna18g8kcal0.3g0.3g0.5g0.3g
Arvot/100g100g42kcal1.4g1.7g2.8g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=138871