Gluteeniton kaura-porkkanasämpylä

Raasta porkkanat.

Laita vesi astiaan ja lämmitä mikrossa kuumaksi.

Lisää veteen suola ja öljy, sekoita.

Lisää vielä porkkanaraaste ja sekoita.

Sekoita toisessa astiassa jauhot, pellavansiemen, kaurahiutaleet ja hiiva keskenään, lisää siihen äsken tekemä vesi seos hyvin sekoittaen.

Kun ainekset on sekoitettu keskenään, ota lusikka ja nuoliainen.

Tiputtele pellille taikina nokareita.

(tulee kaksi pellillistä ja molempiin n. 9 sämpylää) Ota syvälle lautaselle vettä ja tilkka öljyä.

Muotoile taikina kasat reunoilta sämpylöiden näköisiksi ja tasoita terävät huiput jottei ne pala.

laita uuni lämpeämään 200C.

Anna sämpylöiden kohota lämpimässä paikassa kunnes uuni on kuuma.

Paista 20-30 min. uunin keskitasolla.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 82 grammaa

Jynny
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 10g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g3.1g0.9kcal0g0.2g0g0.1g
Gluteeniton karkea jauhoseos (Semper), annos 500g10g30kcal0.2g7.3g0g0.7g
Fin mix hieno jauhoses,gluteeniton (Semper), annos 100g10g33kcal0.2g8g0g0.2g
Kuivahiiva, annos 11g0.3g1kcal0.1g0.1g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.6g5.5kcal0g0g0.6g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl1g3.3kcal0.1g0.5g0.1g0.1g
Pellavansiemenrouhe,Risetti1.6g7.9kcal0.4g0.5g0.5g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana72g163kcal2g33.2g2.4g3g
Valittu annoskoko36g82kcal1g16.6g1.2g1.5g
Annoskoko puolitettuna18g41kcal0.5g8.3g0.6g0.8g
Arvot/100g100g227kcal2.8g46.2g3.3g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=140049