Mustikkarättänä

1. Sekoita sokeri, jauhot ja leivinjauhe keskenään.

Lisää pehmeä voi ja sekoita taikina tasaiseksi.

2. Voitele iso, korkeareunainen paistosvuoka – halutessasi voit valmistaa myös annoskukkoja pienissä, uuninkestävissä vuoissa.

3. Painele ¾ taikinasta ison vuoan pohjalle ja reunoille.

Kaada mustikat vuokaan ja ripottele pinnalle sokeri ja perunajauhot.

Kaaviloi loppu taikina levyksi, nosta levy kanneksi mustikoiden päälle ja painele kiinni reunat tiiviisti kiinni reunataikinaan.

4. Kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa noin tunti, kunnes taikina on kypsää.

Ohje Kodin Kuvalehdestä

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 50 grammaa

Y
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 59g240kcal0g59.1g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 10g35kcal0g8.5g0g0.1g
Voi, 1 tl, 5 g70g509kcal0.7g0.7g55.7g0g
Leivinjauhe 1.7g3.1kcal0.1g0.7g0g0g
Mustikka metsä- 209g92kcal1g13.4g1.3g6.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana700g1758kcal3.6g164.8g114g14g
Valittu annoskoko350g879kcal1.8g82.4g57g7g
Annoskoko puolitettuna175g440kcal0.9g41.2g28.5g3.5g
Arvot/100g100g251kcal0.5g23.5g16.3g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=214593