Lasagne, kevyempi

1. Valmista jauhelihakastike:
Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Ruskista jauheliha ja lisää loppuvaiheessa sipuli ja valkosipuli.

Lisää tomaattimurska ja mausteet, hauduta miedolla lämmöllä kannen alla n. 15 min, ja tarkista maku.

2. Valmista juustokastike:
Sekoita 2 ruokalusikalliseen öljyä jauhot.

Lisää maito pienissä erissä, koko ajan sekoittaen.

Keitä miedolla lämmöllä vähän väliä sekoittaen n. 5 min. Sekoita joukkoon juustoraaste.

3. Kokoa lasagne: Laita voidellun lasagnevuoan pohjalle kerros pastalevyjä, jauhelihakastiketta ja juustokastiketta.

Jatka samaan tapaan, jätä päällimmäiseksi pastakerros ja annos juustokastiketta.

Paista 200-asteisessa uunissa n.10 min., vähennä lämpö 175-asteeseen ja jatka kypsentämistä n.40 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 280 grammaa

Hannel86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha63g104kcal11.9g0g6.3g0g
Sipuli (kuorittu)13g3.4kcal0.2g0.6g0g0.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.3g1.3kcal0.1g0.2g0g0g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)63g16kcal0.6g3.4g0g0.9g
Basilika, kuivattu 0.5g1.2kcal0.1g0.1g0g0.2g
Ruokasuola jodioitu 1g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Paprikajauhe 0.3g1kcal0g0.1g0g0.1g
Porkkana 27g8.7kcal0.2g1.5g0.1g0.7g
Vehnäjauho puolikarkea 4.7g16kcal0.5g3.3g0.1g0.2g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 125g33kcal4.1g3.9g0g0g
Juustoraaste, Arla Kadett+ 12%23g54kcal6.8g0.6g2.8g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 4.2g37kcal0g0g4.2g0g
Lasagnelevy Rainbow25g93kcal3.5g18g0.8g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana700g738kcal56g63.6g28.6g6.2g
Valittu annoskoko350g369kcal28g31.8g14.3g3.1g
Annoskoko puolitettuna175g185kcal14g15.9g7.2g1.6g
Arvot/100g100g105kcal8g9.1g4.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=119111