Porkkanakeitto

N. 0,5 l vettä
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl jauhoja
3 isoa perunaa
500 g porkkanoita
1 dl valkoviiniä
2,5 dl ruokakermaa (7 %)
kasvis/kanaliemikuutio(ita)
mausteita oman maun mukaan, esim: inkivääriä, pippuria, suolaa, sokeria, grillimaustetta, kuivattua persiljaa...

(ranskankermaa/smetanaa lautaselle)

- Pilko sipuli ja valkosipuli, ruskista nopeasti tilkassa öljyä, lisää jauhot
- Kuori ja pilko perunat ja porkkanat, lisää veteen kasvisliemikuution kanssa, keitä kypsäksi
- Kaada ylimääräinen neste erilliseen astiaan (älä heitä pois), lisää sipulit kasvisten joukkoon, soseuta sauvasekoittimella
- Kaada sose takaisin kattilaan, lisää kerma ja valkoviini, ja keitinnestettä tarpeen mukaan
- Lisää mausteet
- Kiehauta seos
- Jaa keitto lautasille, lisää halutessasi ruokalusikallinen ranskankermaa

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 350 grammaa

Nandi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)10g2.7kcal0.1g0.5g0g0.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.6g1.7kcal0.1g0.3g0g0g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 80g61kcal1.5g12.3g0.2g0.8g
Porkkana, keskikokoinen 65g100g28kcal0.6g6g0.2g2.5g
Valkoviini, ars vitis, puolimakea (Moselland), annos 150g20g14kcal0g0.8g0g0g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)50g43kcal0.5g1.7g3.5g0g
Kasvisliemikuutio 4.4g13kcal0.4g0.6g1g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 80g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 4g14kcal0.4g2.8g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana700g353kcal7.2g50g9.8g7.4g
Valittu annoskoko350g177kcal3.6g25g4.9g3.7g
Annoskoko puolitettuna175g88kcal1.8g12.5g2.5g1.9g
Arvot/100g100g51kcal1g7.1g1.4g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=238445