Porkkanakakku

Tämä resepti on lainattu Patalinnun blogista ja määrä on puolitettu alkuperäisreseptistä.

Kakku sopii 20 cm halkaisija kakkuvuokaan.

Vaahdota munat ja sokeri.

Lisää joukkoon öljy.

Sekoita jauhot, leivinjauhe, sooda (0,5 tl), mausteet, inkivääri (0,5tl), kookos ja mantelirouhe ensin keskenään ja sitten varovasti taikinaan.

Lisää lopuksi porkkanaraaste ja valutettu ananas.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (minulla käytössä 26cm irtopohjavuoka johon meni täydellisesti).

Paista 175C asteisessa uunissa 55-65min.

Tarkista kypsyys tikulla, niin että siihen ei enää tartu taikinaa.

Anna kakun rauhassa mehevöityä seuraavaan päivään jääkaapissa (jäähtymisen jälkeen).

Sekoita kuorrutteen aineet keskenään ja levitä seos kakun päälle.

Itse tykkään että kuorrute on paksumpana tuossa päällä, mutta kuorrutteesta riittää kyllä hyvin myös koko kakun peitoksi jos niin haluaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 175 grammaa

99362
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana 100g33kcal0.6g5.6g0.2g2.6g
Mantelirouhe pirkka (Pirkka)30g180kcal6.3g2g16.2g2.2g
Kookoshiutale 2.2g15kcal0.2g0.1g1.4g0.4g
Vehnäjauho puolikarkea 37g126kcal3.7g25.6g0.4g1.3g
Ruokosokeri37g152kcal0g37.3g0g0g
Kananmuna, keitetty 28g39kcal3.4g0.1g2.8g0g
Ananasmurska (Euroshopper) 1 purkki25g14kcal0.1g3.5g0g0.3g
Rypsiöljy 23g199kcal0g0g22.5g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.8g2.3kcal0.1g0.5g0.1g0.2g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g1g3.6kcal0g0.8g0g0g
Leivinjauhe 1.3g2.2kcal0.1g0.5g0g0g
Philadelphia tuorejuusto 200g50g128kcal3g1.6g12g0g
Tomusokeri 1dl=60g15g60kcal0g15g0g0g
Sitruunateejuomajauhe valmistamaton, makeutettu pikatee 0.5g1.9kcal0g0.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana700g1912kcal35g186.2g111.2g14g
Valittu annoskoko350g956kcal17.5g93.1g55.6g7g
Annoskoko puolitettuna175g478kcal8.8g46.6g27.8g3.5g
Arvot/100g100g273kcal5g26.6g15.9g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=272137