Porkkanakeitto

N. 0,5 l vettä
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl jauhoja
3 isoa perunaa
500 g porkkanoita
1 dl valkoviiniä
2,5 dl ruokakermaa (7 %)
kasvis/kanaliemikuutio(ita)
mausteita oman maun mukaan, esim: inkivääriä, pippuria, suolaa, sokeria, grillimaustetta, kuivattua persiljaa...

(ranskankermaa/smetanaa lautaselle)

- Pilko sipuli ja valkosipuli, ruskista nopeasti tilkassa öljyä, lisää jauhot
- Kuori ja pilko perunat ja porkkanat, lisää veteen kasvisliemikuution kanssa, keitä kypsäksi
- Kaada ylimääräinen neste erilliseen astiaan (älä heitä pois), lisää sipulit kasvisten joukkoon, soseuta sauvasekoittimella
- Kaada sose takaisin kattilaan, lisää kerma ja valkoviini, ja keitinnestettä tarpeen mukaan
- Lisää mausteet
- Kiehauta seos
- Jaa keitto lautasille, lisää halutessasi ruokalusikallinen ranskankermaa

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 350 grammaa

Nandi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)100g27kcal1.3g4.8g0.2g1.7g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g16g17kcal1.3g2.6g0.1g0.3g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 800g606kcal15g123.4g1.6g8g
Porkkana, keskikokoinen 65g1000g280kcal6g59.5g2g25g
Valkoviini, ars vitis, puolimakea (Moselland), annos 150g200g140kcal0g8g0g0g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)500g425kcal5g17.5g35g0g
Kasvisliemikuutio 44g134kcal4.2g5.9g10.3g0.7g
Vesi, vesijohtovesi 800g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 40g137kcal4.1g28g0.5g1.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7000g3532kcal73.8g499.4g99.4g74.2g
Valittu annoskoko3500g1766kcal36.9g249.7g49.7g37.1g
Annoskoko puolitettuna1750g883kcal18.5g124.9g24.9g18.6g
Arvot/100g100g51kcal1.1g7.1g1.4g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=238445