Grahamsämpyläsolmut

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.

Lisää suola, siirappi ja grahamjauhot.

Anna turvota noin 5 min. alusta taikina erikoisvehnäjauhoilla, lisää alustuksen loppupuolella rasva.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

Leivo kohonneesta taikinasta sormen paksuisia tankoja (pituus n. 25 cm) ja tee niistä löysiä solmuja.

Kohota solmut hyvin peitettyinä.

Voitele maidolla ja koristele halutessasi unikonsiemenillä.

Paista 225 asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Iiv86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi960g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 96g72kcal12.6g1.1g0.4g6.6g
Suola, annos 3g19g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma29g92kcal0g21.3g0g0g
Graham täysjyvävehnäjauho, Myllyn Paras (1dl=65g)768g2458kcal106g445.4g24.6g96g
Erikoisvehnäjauho (Myllyn paras), annos 30g1536g5376kcal195.1g1067.5g30.7g50.7g
Voi, 1 tl, 5 g96g701kcal1g1g76.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7008g17396kcal629.4g3072.6g265g306.6g
Valittu annoskoko3504g8698kcal314.7g1536.3g132.5g153.3g
Annoskoko puolitettuna1752g4349kcal157.4g768.2g66.3g76.7g
Arvot/100g100g248kcal9g43.8g3.8g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=143577