Ruis-omenapiirakka

Ohjeet

8 annosta

Sekoita keskenään pehmeä voi 100g, muna, 0,5 dl sokeria, hiutaleet 1,5dl vehnäjauho ja leivinjauhe.

Painele taikina voideltuun pyöreään piirakkavuokaan jauhojen avulla.

Kuori ja viipaloi omenat ja levitä ne tasaisesti taikinan päälle.

Laittele "väleihin" omenasosetta.

Sulata voi 50g ja sekoita joukkoon sokeri 0,5dl ja hiutaleet 1,5dl.

Ripottele seos tasaisesti omenoiden päälle.

Paista piirakkaa 200 asteessa n. 25 min

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Pelina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, 60%, Rainbow479g2635kcal4.3g4.3g287.4g0g
Kananmuna kuoreton 264g376kcal32.9g0.8g27g0g
Vehnäjauho puolikarkea 467g1603kcal47.6g326.9g5.6g16.3g
Leivinjauhe 24g42kcal1.2g9.1g0g0.1g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 958g341kcal1.5g68.1g0.9g19.2g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g19g77kcal0g19g0g0g
Omenasose makeuttamaton 216g163kcal0.6g36.6g0.2g3.3g
Margariini, 60%, Rainbow240g1317kcal2.2g2.2g143.7g0g
Sokeri 407g1653kcal0g406.8g0g0g
Ruishiutale 431g1274kcal37.7g224.2g10.8g59.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7008g18958kcal256g2196g951.2g197.6g
Valittu annoskoko3504g9479kcal128g1098g475.6g98.8g
Annoskoko puolitettuna1752g4740kcal64g549g237.8g49.4g
Arvot/100g100g271kcal3.7g31.3g13.6g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=83324