Rukiiton täysjyväleipä

Sekoita ainekset lämpimään veteen.

Vähennä jauhoja jos haluat löysän taikinan.

Anna kohota.

LEIvo leipäset käsin tai löysasta takinast voit nostella lusikalla.

Ripottele päälle hieman vehnäjauhoja ja painele mataliksi leipäsiksi.

Anna kohota.

Pistele haarukalla ja paista 225/15-20 min.

Reseptistä tulee n. 36 annosta ja yksi annos painaa n. 117 grammaa

Elisademir

Elisademir sanoi...

Jos olet allerginen rukiille, tämä voi olla mahdollisuutesi. Tosin kuidun määrä ei kovin korkealle nouse

perjantai 30.03.2012 klo 13:43

AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi117g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemeniä (Pellavainen), annos 10g13g58kcal2.5g0.1g5.2g3.3g
Auringonkukansiemeniä, kuorittuja (Risetti), annos 500g13g71kcal2.9g2.4g6.2g0.8g
Siirappi 12g35kcal0g8.7g0g0g
Hiiva, 50g4.2g2.5kcal0.5g0g0g0g
Suola, annos 3g1.3g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale42g142kcal5.8g23.4g2.8g1.9g
Grahamjauho 117g383kcal12.3g70.9g2.6g11.6g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl33g114kcal4.7g21.4g1g1.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana702g1611kcal57.4g253.8g35.6g38.8g
Valittu annoskoko351g805kcal28.7g126.9g17.8g19.4g
Annoskoko puolitettuna176g403kcal14.4g63.5g8.9g9.7g
Arvot/100g100g229kcal8.2g36.1g5.1g5.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=283286