Saaristolaisleipä (Kotiliesi.fistä)

Ainekset:
1 litra piimää
1 litra vehnäjauhoja
3 dl kaljamaltaita
3 dl leseitä
3 dl ruisjauhoja
3 dl hiivaleipäjauhoja
3 dl siirappia
100 g hiivaa
suolaa sopivasti

Lämmitä piimä mikrossa käden lämpöseksi.

Sekoita siihen hiiva.

Lisää kulhoon ruisjauho, leseet, maltaat, hiivaleipäjauho, siirappi ja ripaus suolaa.

Sekoita puuhaarukalla( sillä isommalla)

Lisää sekaan normi vehnäjauhot ja sekoita hyvin yhä puuhaarukalla.

Pistä taikina vuokaleipämuotteihin.

Peitä leivät ja anna kohota reilu tunti kohtuu lämpimässä paikassa.

Laita vaikka uuni lämpeneen 50 asteeseen ja vuoat saamaan peiton alle hukkalämpö.

Kun leivät ovat kohonneet, Paista niitä uunissa noin 1,5 tuntia.

Lopuksi ota ne uunista ja voitele vesi/siirappisekoituksella ja laita vielä toviksi uuniin.

Anna jäähtyä uunistaoton jälkeen rauhassa.

Saaristoleipä ei ole parhaimmillaan tuoreena uunista oton jälkeen kuten useat muut leivonnaiset, vaan maku paranee viileässä parin päivän aikana.

Reseptistä tulee n. 75 annosta ja yksi annos painaa n. 39 grammaa

Lidedeli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Asidofilus-bifiduspiimä (Pirkka), annos 200g119g56kcal3.7g4.8g2.4g0g
Siirappi 50g151kcal0.1g37.2g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 20g60kcal1.7g10.9g0.4g2.7g
Hiivaleipäjauho kuitu (Pirkka), annos 65g23g82kcal3.1g15.3g0.7g1.3g
Vehnäjauho puolikarkea 78g266kcal7.9g54.3g0.9g2.7g
Hiiva, 50g12g7.3kcal1.6g0.1g0g0g
Suola, annos 3g2.4g0kcal0g0g0g0g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)29g109kcal3.4g22.1g0.6g4.1g
Kuidukas, kolmen viljan leseseos (Myllyn paras)18g46kcal3g6.1g1.1g5.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana702g1553kcal49g301.6g12.2g32.4g
Valittu annoskoko351g777kcal24.5g150.8g6.1g16.2g
Annoskoko puolitettuna176g388kcal12.3g75.4g3.1g8.1g
Arvot/100g100g221kcal7g43g1.7g4.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=333183