Tomaattipastakastike

Oliiviöljyä pannulle noin 2 rkl ja vettä saman verran päälle.

Kaadetaan pilkotut sipulit perään ja annetaan hetken kiehua.

Lisätään tölkki tomaattimurskaa, valkosipuli (4-5 keskikokoista kynttä), pippuri ja basilika.

Annetaan kiehua noin puoli tuntia kunnes kastike on kohtalaisen paksua (vedestä arviolta puolet haihtunut.) Annostellaan sopivasti suolaa.

Tarjoillaan vaikka pastan ja juustoraasteen kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Apotiti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)66g18kcal0.9g3.1g0.1g1.1g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)175g44kcal1.7g9.6g0g2.4g
Vesi87g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 6.6g7.1kcal0.5g1.1g0g0.1g
Oliiviöljy 12g104kcal0g0g11.8g0g
Mustapippuri 0.4g1.2kcal0g0.2g0g0.1g
Basilika, kuivattu 0.9g2.2kcal0.1g0.2g0g0.4g
Suola, annos 3g4.4g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana704g352kcal6.4g28.4g23.8g8.2g
Valittu annoskoko352g176kcal3.2g14.2g11.9g4.1g
Annoskoko puolitettuna176g88kcal1.6g7.1g6g2.1g
Arvot/100g100g50kcal0.9g4g3.4g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=298471