Punajuurikeitto

Kuori ja kuutio punajuuret, palsternakka ja punasipuli.

Kuumenna kasvisliemi kattilassa kiehuvaksi.

Lisää kasvikset ja balsamiviinietika 1 rkl. keitä keskilämmöllä kannen alla n. 25 min. kunnes punajuuri on pehmeää.

Kuori ja lohko omenat ja lisää ne keittoon.

Keitä vielä 10 min. kunnes omena pehmenee.

Soseuta keitto ja mausta tinjamilla ja pippurilla.

Viimeistele annokset kylmäsavulohisuikaleilla ja ranskankermanokareella.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 585 grammaa

Maroi1960
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 480g184kcal4.8g33.1g1g12g
Palsternakka 225g143kcal1.1g26.6g0.9g10.1g
Punasipuli, kuorittu, 100g354g96kcal4.6g17g0.7g6g
Kasvisliemikuutio 0,4% (Knorr)24g60kcal2.6g0.7g5.3g0.4g
Vesi1501g0kcal0g0g0g0g
Balsamiviinietikka (Kuhne), annos 15g23g25kcal0.2g5.2g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 601g232kcal1g49g0.5g9g
Mustapippuri, annos 1g1.5g3.4kcal0.2g0.6g0g0g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g225g473kcal51.8g0g29.3g0g
Ranskankerma kevyt (Valio), annos 10g75g105kcal2.1g4.9g9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7020g2644kcal136.8g274.2g93.4g75g
Valittu annoskoko3510g1322kcal68.4g137.1g46.7g37.5g
Annoskoko puolitettuna1755g661kcal34.2g68.6g23.4g18.8g
Arvot/100g100g38kcal1.9g3.9g1.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=84712