Siivouspäivän keitto

8:lle

2 l vettä
2-3 lihaliemikuutiota
1 tl inkiväärijauhetta
n. 20 maustepippuria
6 porkkanaa
2 purjoa/sipulia
2 palaa juuriselleriä tai 4 lehtisellerin vartta
2 pientä palsternakkaa
1/2- 1 kiinankaali
14 isohkoa perunaa
Lenkkimakkara, 20 nakkia tai 16 siskonmakkaraa (n.600-800 g)
oma lisäys: 2 dl ruokakermaa
persiljaa

Pane vesi kattilaan ja kattila liedelle.

Lisää liemikuutio, inkivääri ja pippurit.

Puhdista ja viipaloi porkkanat, purjo tai sipuli, juuri- tai lehtiselleri, palsternakka sekä kiinankaali.

Lohko kuoritut perunat.

Kun liemi kiehuu, lisää sinne kasvikset ja perunat.

Keitä 10-15 min, kunnes perunat ja porkkanat ovat melkein kypsiä.

Jos käytät siskonmakkaroita, pursota niiden sisus kuorista pieninä pallosina suoran keittoon.

Mikäli teet ruoan lenkkimakkarasta tai nakeista, lisää ne paloina.

Tarkista suola ja lisää kerma.

Anna hautua hetken aikaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 586 grammaa

Lecharoc
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1499g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio, Knorr, 1 kpl23g56kcal2.7g0.3g4.9g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g292g82kcal1.8g17.4g0.6g7.3g
Sipuli (kuorittu)75g20kcal1g3.6g0.1g1.3g
Selleri, annos 50g7.5g1kcal0.1g0.2g0g0g
Palsternakka 90g57kcal0.4g10.6g0.4g4g
Kiinankaali 225g45kcal3.5g5.1g0.7g2g
Peruna, keskikokoinen 60g630g378kcal9.4g81.9g0.6g5.7g
Suomalainen nakki (Atria), annos 35g525g1155kcal57.7g10.5g99.7g0.5g
Ruokakerma, Valio Hyla 10%150g165kcal4g4g15g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7032g3917kcal161.2g267.2g244g41.6g
Valittu annoskoko3516g1959kcal80.6g133.6g122g20.8g
Annoskoko puolitettuna1758g979kcal40.3g66.8g61g10.4g
Arvot/100g100g56kcal2.3g3.8g3.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=207501