Hapankaalikeitto

Kirjassa Pietarilaiset pidot:
500 g hapankaalia
1 pieni kaalinkerä
1 rkl öljyä, 1 sipuli
2 porkkanaa,
2 laakerinlehteä, mustapippureita
2 l lihalientä
2 perunaa
70 g tomaattisosetta
tilliä

Huuhtele hapankaali lävikössä juoksevan veden alla.

Kuulota sipulisilppu öljyssä padassa, lisää porkkana ja kaalisuikaleet, hapankaali, mausteet.

Anna hautua , kannen alla, välillä sekoittaen, kunnes kaali on pehmeää.

Lisää lihaliemi, ohuiksi suikaleiksi leikatut perunat.

Anna kiehua kypsäksi.

Lisää loppuvaiheessa tomaattisose ja tilli.

Tarjoa erikseen smetanaa, mustapippuria halutessa myllystä.

Venäjällä keitto sai hautua uunissa jälkilämmöllä yön yli.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 293 grammaa

Annele

Annele sanoi...

Oman keittoni tein vähän oikoen - en hauduttanut kasviksia öljyssä, lisäsin ne suoraan liemeen. Tuoreen kaalin sijaan, laitoin pussillisen parsakaalia.

perjantai 21.01.2011 klo 17:58

AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1800g0kcal0g0g0g0g
Hapankaali (Rasilainen)600g108kcal10.8g10.8g1.8g12g
Sipuli 156g47kcal1.9g7.5g0.3g2.7g
Porkkana 240g79kcal1.5g13.3g0.5g6.1g
Peruna, vanha, kuorittu 240g183kcal4.5g37.2g0.5g2.4g
Parsakaali brokkoli 240g84kcal11.1g4.7g0.7g6g
Tomaattisose tomaattipyree 84g64kcal3.8g10.8g0.2g0.8g
Lihajuuresliemi (Knorr), annos 10g24g1.2kcal0g0g0.1g0g
Valkosipuli 12g13kcal0.9g2g0.1g0.3g
Selleri, annos 50g120g17kcal1.2g3.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7032g1191kcal71.4g179.8g8.4g60.6g
Valittu annoskoko3516g595kcal35.7g89.9g4.2g30.3g
Annoskoko puolitettuna1758g298kcal17.9g45g2.1g15.2g
Arvot/100g100g17kcal1g2.6g0.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=211958