Jauheliharisotto

Raaka-aineet:

- 2 rkl öljyä
- 300 g jauhelihaa
- 2 sipulia
- 1 tl mustapippuria
- 1 tl paprikajauhetta
- 2 dl pitkäriisiä
- 5-6 dl lihalientä (tai vettä
+ 1 lihaliemikuutio)
- 200 g herne-maissi-paprika-
sekoitusta

Valmistus:

1.Ruskista jauheliha ja silputtu sipuli öljyssä kattilassa tai kasarissa, mausta.

2.Lisää riisit ja anna niiden hetki kuullottua.

3.Lisää lihaliemi ja anna kypsyä 15 minuuttia.

4.Lisää pakastevihannekset.

5.Jatka vielä kypsennystä noin 5 minuuttia, kunnes neste imeytyy riiseihin.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 235 grammaa

Miksuk
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 7g62kcal0g0g7g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha100g166kcal19g0g10g0g
Sipuli 25g7.6kcal0.3g1.2g0g0.4g
Mustapippuri 0.5g1.4kcal0.1g0.2g0g0.1g
Paprikajauhe 0.5g1.6kcal0.1g0.1g0.1g0.2g
Täysjyväriisi 42g142kcal2.6g30.3g0.3g3.1g
Lihaliemijauhe/tiiviste 2.5g7.3kcal0.3g0.4g0.5g0g
Vesi125g0kcal0g0g0g0g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 50g52kcal1.7g9g0.5g1.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana705g878kcal48.2g82.4g36.8g10.4g
Valittu annoskoko353g439kcal24.1g41.2g18.4g5.2g
Annoskoko puolitettuna176g220kcal12.1g20.6g9.2g2.6g
Arvot/100g100g125kcal6.8g11.7g5.2g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=139316