Hirvipata marinoidusta hirvestä

Edellisen illan homma: Puhdista hirvestä kalvot ja paloittele se sopiviin osiin.

Marinadin tein seuraavasti: tilkka giniä, loraus öljyä, hieman sinappia, gourmet-suolaa, neilikkaa, muskottipähkinää, kokonaisia valkopippureita.

Toisin sanoen: laita niitä mausteita mitä kaapista löytyy ja hyväksi havaitset.

Jätin marinoitumaan kulhossa jääkaappiin, laitoin päälle talouskelmua ja painoksi jälkiruokalautasen, että marinadi peittäisi lihat.

Seuraavana päivänä ruskistin lihat voissa.

Samaan aikaan paistoin padassa pekonia, lisäsin lohkotut sipulit, valkosipulit ja porkkanat niin että ne hieman pääsivät kuullottumaan pekonirasvassa.

Päälle hirvenlihat, sitten perään olut, smetana, lihaliemi (mulla itsetehtyä, kannattaa) ja hiljaiselle tulelle porisemaan kolmeksi tunniksi.

Lopuksi suurustin hieman: vähän vehnäjauhoja sekoitettuna kylmään vesitilkkaan, lisätään pataan.

Maustoin vielä pienellä lisäsuolauksella ja mustapippurilla.

Maustaminen taas kerran oman maun mukaan tässä vaiheessa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 353 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g46g13kcal0.3g2.7g0.1g1.2g
Sipuli (kuorittu)45g12kcal0.6g2.2g0.1g0.8g
Pekoni rasvainen 15g56kcal1.8g0g5.6g0g
Voi (perinteinen meijerivoi)3.3g23kcal0g0g2.6g0g
Hirvenliha 70g79kcal14.8g0g2.1g0g
Olut keskiolut, 4,5 til% alkoholia 83g36kcal0.3g3.4g0g0g
Smetana, rasvaa n. 40 % 30g117kcal0.6g0.7g12.6g0g
Lihaliemi laimennettu 50g10kcal0g1.5g0.3g0g
Valkosipuli 5g5.4kcal0.4g0.8g0g0.1g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g5g18kcal0.7g3.5g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana705g738kcal39g29.6g47g4.6g
Valittu annoskoko353g369kcal19.5g14.8g23.5g2.3g
Annoskoko puolitettuna176g185kcal9.8g7.4g11.8g1.2g
Arvot/100g100g105kcal5.5g4.2g6.7g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=84565