Borssikeitto, punajuuri-nauris

Kuori ja raasta punajuuri ja nauris, pilko sipuli, murskaa valkosipuli.

Kuumenna öljy kattilassa ja hauduta kasviksia öljyssä sekoitellen.

Lisää vesi (tai kasvisliemi, lihaliemi), mausta esim laakerinlehdellä, pippurilla, muskotilla, suolalla.

Keittele tunnin verran hiljaisehkolla lämmöllä kunnes on kypsää.

Lisää lopuksi creme fraiche, sekoita ja tarjoile.

Lihan ystävät voivat paistaa vaikka possun suikaleita ja lisätä ne keiton pinnalle lautaselle.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 587 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 901g346kcal9g62.2g1.8g22.5g
Nauris 450g124kcal4.5g18.9g1.4g8.6g
Punasipuli, kuorittu, 100g255g69kcal3.3g12.3g0.5g4.3g
Valkosipuli 30g33kcal2.4g4.9g0.2g0.6g
Rypsiöljy 84g744kcal0g0g84.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 1501g0kcal0g0g0g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 300g833kcal6g9g84.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7044g4293kcal50.4g214.6g344.2g72g
Valittu annoskoko3522g2147kcal25.2g107.3g172.1g36g
Annoskoko puolitettuna1761g1073kcal12.6g53.7g86.1g18g
Arvot/100g100g61kcal0.7g3g4.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=94683