Ellen Svinhufvudin kakku (karppaajalle)

POHJA: Valkuaiset (2kpl) ja hermesetas vatkataan kovaksi vaahdoksi.

Lisää mantelit sekaan.

Levitä seos uuninpellille neljäksi neliön muotoiseksi levyksi.

Kuivaa uunissa 165 asteessa noin 20-25 minuuttia.

TÄYTE: Vaahdota voi ja stevia (tätä oman maun mukaan).

Kuumaan vahvaan kahviin lisätään kerma.

Kermakahvi lisätään vaahdotettuun voihin vähitellen.

Lisää lopuksi mantelit.

Kakkupohjille levitetään täytettä ja ne ladotaan päällekkäin.

Levitä täytettä myös kakun sivuille.

Koristeeksi voi paahtaa mantelilastuja.

Kakku saa jäähtyä.

Ohje on Antti Heikkilän kirjasta Hyvän Olon Keittokirja

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 147 grammaa

Tilli75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelirouhe, 1 rkl151g870kcal31.8g8g76g17.5g
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g301g1806kcal63.2g19.9g162.6g0g
Hermesetas, annos 5g60g0kcal0g0g0g0g
Kananmunan valkuainen 100 g1204g518kcal118g4.8g1.2g0g
Voi 903g6551kcal10.7g3.6g734.2g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 301g994kcal6g9g105.4g0g
Kahvi mustana 100ml602g19kcal1.8g1.8g0.6g0g
Stevia jauhe (Naturals), annos 1g6g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7056g21515kcal463g94.2g2160g35g
Valittu annoskoko3528g10758kcal231.5g47.1g1080g17.5g
Annoskoko puolitettuna1764g5379kcal115.8g23.6g540g8.8g
Arvot/100g100g305kcal6.6g1.3g30.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=271376