Mustikka-rahkapiirakka

Piirakkapohja: levitä kauramurotaikina.

Vähäsokerinen täyte: Sekoita marjat ja maissitärkkelys (1 rl) ja levitä taikinapohjalle.

Vatkaa kermavaahto vaahdoksi, myös kanamunat.

Sekoita nyt kaikki aineet keskenään (lisää maissitärkkelystä, sitruuna- tai apelsiinikuorta) ja kaata massa marjojen päälle. 180-200 astetta, noin 35 min.

'kohupiim' on maitorahka 0,1 %
'hapukoor' on smetana 10%

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 157 grammaa

Kuukiir
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kauramurotaikina myllynp75g333kcal5.8g32.9g20g3.1g
Kohupiim (Tere)75g59kcal12g2.6g0.1g0g
Hapukoor (Tere)5.6g6.7kcal0.2g0.2g0.6g0g
Kanamuna, kuorittu (Kultamuna,hyvänolon omega), annos 60g23g31kcal2.8g0.1g2.2g0g
Maissitärkkelys 3.4g12kcal0g2.9g0g0g
Sokeri 3.7g15kcal0g3.7g0g0g
Kermavaahto, valio19g56kcal0.5g1.1g5.4g0g
Mustikka, Pakkasmarja140g47kcal0.7g9g0.8g4.6g
Leivinjauhe 0.9g1.6kcal0g0.4g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton8.4g1.8kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana706g1127kcal44g106g58.2g15.4g
Valittu annoskoko353g563kcal22g53g29.1g7.7g
Annoskoko puolitettuna177g282kcal11g26.5g14.6g3.9g
Arvot/100g100g160kcal6.2g15g8.2g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=322709