Omenapiirakka

Kkp= kahvikuppi jonka vetoisuus on1,5dl

1 kkp sokeria
2 kkp jauhoja
1 kkp voisulaa
1 kpl kananmuna
1 tl leivinjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1/2 kkp maitoa
Sokerit ja jauhot sekoitetaan keskenään joukkoon lisätään voisula.

Erotetaan yksi kahvikupillinen muruja erikseen ja jäljelle jääneeseen osaan lisätään muna, leivinjauhe, vaniljasokeri sekä maito.

taikina kaadetaan matalaan vuokaan päälle omenat.

Omenoiden päälle kanelisokeria sekä ripotellaan loput murut.

Omenien sijasta voi käytää myös raparperia tai marjaa.

Uuniin 200 astetta ja 25 -30min

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Tipi66
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 55g225kcal0g55.4g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 85g292kcal8.7g59.6g1g3g
Voi 62g450kcal0.7g0.2g50.4g0g
Leivinjauhe 2.2g3.8kcal0.1g0.8g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.7g7kcal0g1.7g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 87g34kcal0.1g7.1g0.1g1.3g
Kananmuna 50g(kpl)22g28kcal2.4g0.1g2g0g
Maito, Kevyt33g15kcal1g1.6g0.5g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g1.7g6.4kcal0.1g1.4g0.1g0g
Sokeri 3.5g14kcal0g3.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana707g2148kcal26.2g262.8g108.2g8.6g
Valittu annoskoko353g1074kcal13.1g131.4g54.1g4.3g
Annoskoko puolitettuna177g537kcal6.6g65.7g27.1g2.2g
Arvot/100g100g304kcal3.7g37.2g15.3g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=137478