Banaani-mustikka-rahkakakku

5 dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria

2 ½ tl leivinjauhetta

2 tl kanelia

1 tl inkivääriä

2 dl maitorahkaa

3 munaa

4 dl banaanisosetta

1 ½ dl juoksevaa margariinia

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen.

Banaanisose kannattaa tehdä esim.

sauvasekottimella, jolloin sose on melko löysää.

Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,8 l) ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50-60 min. Anna kakun jäähtyä vähintään 10 min ennen kumoamista.

Kakku on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua.

Sihtaa kakun pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.

Kakkutaikinasta voi valmistaa myös muffinseja: jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 59 grammaa

Marisaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 81g279kcal8.3g56.9g1g2.8g
Sokeri 43g173kcal0g42.5g0g0g
Leivinjauhe 3.1g5.5kcal0.2g1.2g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki50g28kcal4.3g2.5g0.1g0g
Kananmuna kuoreton 41g59kcal5.2g0.1g4.2g0g
Banaani, keskikokoinen painaa 120g100g84kcal1.1g18.3g0.4g1.8g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 36g253kcal0.1g0g28.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana708g1762kcal38.4g243g68.4g9.2g
Valittu annoskoko354g881kcal19.2g121.5g34.2g4.6g
Annoskoko puolitettuna177g441kcal9.6g60.8g17.1g2.3g
Arvot/100g100g249kcal5.4g34.3g9.7g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=273596