Kurpitsasämpylät

30 g hiivaa
6 dl vettä
2 rkl oliiviöljyä
1½ rkl hienojakoista merisuolaa
1 rkl siirappia
1 l raastettua kurpitsaa tai kesäkurpitsaa kuorineen
6–8 dl vehnäjauhoja
voiteluun ja koristeluun
1 muna
paahdettuja ja suolattuja öljykurpitsan siemeniä
unikonsiemeniä

1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Lisää öljy, suola, siirappi ja raastettu kesäkurpitsa.

Vaivaa joukkoon vehnäjauhot.

Taikinan tulee olla kohtuullisen löysää.

Vaivaa taikinaa vielä hetki jauhotetulla pöydällä ja siirrä se sitten öljyttyyn kulhoon.

Kohota 1–2 tuntia.

2. Leivo taikinasta haluamasi kokoisia sämpylöitä jauhotetulla pöydällä.

Lisää jauhoja tarvittaessa leipomisvaiheessa.

Anna sämpylöiden nousta pellillä noin puoli tuntia.

Voitele sämpylät munalla.

Ripottele päälle kurpitsan- ja unikonsiemeniä.

Paista sämpylät kypsiksi 200 asteessa uunin keskitasolla 20–25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 177 grammaa

Jerpula
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva, 50g40g24kcal5.2g0.4g0.2g0g
Vesi, vesijohtovesi 800g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 36g318kcal0g0g36g0g
Suola, annos 3g30g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 27g80kcal0g19.8g0g0g
Kurpitsa 1334g212kcal10g26.7g1.3g26.7g
Vehnäjauho puolikarkea 1200g4118kcal122.3g840.2g14.4g42g
Kananmuna kuoreton 73g105kcal9.2g0.2g7.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7080g9716kcal293.4g1774.6g118.8g137.4g
Valittu annoskoko3540g4858kcal146.7g887.3g59.4g68.7g
Annoskoko puolitettuna1770g2429kcal73.4g443.7g29.7g34.4g
Arvot/100g100g137kcal4.1g25.1g1.7g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=252206