Bolognesekastike

1. Kuumenna voi ja oliiviöljy kasarissa.

Lisää sipuli-, selleri-, porkkanasilppu ja persilja.

Kypsennä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä, mutta eivät ruskistuneita.

2. Lisää jauhelihat ja suola.

Hämmentele puuhaarukalla murumaiseksi.

3. Lisää joukkoon viini ja hauduta kastiketta nopin 3 minuuttia, kunnes neste imeytyy kasviksiin ja lihaan.

4. Lisää maito, muskottipähkinä ja lihaliemeen sekoitettu tomaattipyree.

Kiehauta ja vähennä lämpöä hetki, kun poreilu alkaa.

Pidä kansi raollaan ja hauduta kastiketta noin 2 tuntia mahdollisimman alhaisella lämmöllä välillä sekoittaen.

Lisää lihalientä tarvittaessa.

5. Ota kastike liedeltä ja lisää kerma ja pippuri.

Tarkista suolaisuus

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Kirpie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mustapippuri 2.5g7kcal0.3g1g0.1g0.7g
Kahvikerma (Ingman), annos 40g375g713kcal9g15g71.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 750g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio (Maggie, kirkas)45g135kcal4.1g4.5g10.8g0.1g
Tomaattipyree, Pirkka200g164kcal6.8g38g2g2g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 125g53kcal4.2g6g1.3g0g
Valkoviini makea 300g290kcal0.9g18g0g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, sika-nauta 1001g2216kcal175.1g0g170.1g0g
Persilja 5g1.4kcal0.1g0.1g0g0.4g
Porkkana 350g115kcal2.2g19.5g0.7g8.9g
Lehtiselleri 75g10kcal0.8g0.8g0.2g0.8g
Sipuli (kuorittu)200g54kcal2.6g9.6g0.4g3.4g
Oliiviöljy 35g310kcal0g0g35g0g
Voi 75g544kcal0.9g0.3g61g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7080g9224kcal414g225.6g705.8g32.6g
Valittu annoskoko3540g4612kcal207g112.8g352.9g16.3g
Annoskoko puolitettuna1770g2306kcal103.5g56.4g176.5g8.2g
Arvot/100g100g130kcal5.8g3.2g10g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=62165