Kesäkurpitsalasagne

Leikkaa kesäkurpitsat ohuisi pitkiksi viipaleiksi.

Levitä ne leivinpaperille, ripottele pinnalle suolaa ja anna itkettyä hetki.

Kuutio tomaatit, lisää mukaan reilusti basilikaa ja murskaa vaikka kauhalla astiassa.

Valmista juustokastike.

Sulata voi kattilassa, lisää vehnäjauhot ja kypsennä hetki, älä anna palaa.

Lisää maitoa hyvin vispilöiden.

Kun kastike on sakeaa, ota se pois liedeltä ja lisää juustoraasteesta puolet, suolaa ja ripaus muskottipähkinää.

Kuivaa kesäkurpitsaviipaleet talouspaperilla.

Lado lasagnevuokaan vuorotellen lasagnelevyjä, kesäkurpitsaa, tomaatti-basilikaseosta, parmesanjuustoa ja juustokastiketta.

Aloita kastikkeella ja lopeta siten, että päällimmäiseksi tulee kesäkurpitsaa ja juustokastiketta.

Laita loput juustoraasteesta päällimmäiseksi.

Paista 200 asteisessa uunissa noin tunnin verran.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 394 grammaa

Kaizu27
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 1499g271kcal8.4g37.5g6g10.5g
Lasagnelevy, täysjyvä (Myllyn paras), annos 12g225g771kcal27.4g150.9g1.8g17.3g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 750g320kcal25.3g36g7.5g0g
Oivariini pehmeästi levittyvä, 6g38g255kcal0.4g0.4g28.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 45g154kcal4.6g31.5g0.5g1.6g
Juustoraaste Arla Magre 17%225g630kcal65.2g5.6g38.2g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g750g152kcal4.5g28.5g2.2g10.5g
Parmesaani raaste, Somerfield15g58kcal4.9g0g4.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7092g5223kcal281.4g580.8g177.2g79.8g
Valittu annoskoko3546g2611kcal140.7g290.4g88.6g39.9g
Annoskoko puolitettuna1773g1306kcal70.4g145.2g44.3g20g
Arvot/100g100g74kcal4g8.2g2.5g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=80107