Punakaali-omenapaistos

2 rkl rasvaa (voi tai marg.)
1 punakaali
1 sipuli
2 isoa hapanta omenaa
6 neilikkaa
4 muskattua maustepippuria
1 tl suolaa
2 rkl siirappia ( tai viinim.

Hyyt.)
1 dl punaviiniä
2 rkl viinietikkaa

Hienonna punakaali.

Kuumenna pata tai iso pannu ja ruskista kaali, sipuli ja
omenanpalat.

Kääntele ahkerasti 5-6
minuuttia.

Lisää punaviini, siirappi ja
viinietikka.

Vähennä lämpöä ja anna hautua kannen alla vähintään 45 min.
Vieläkin pidempi kypsytys vain parantaa makua!

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 284 grammaa

Eevuh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini, 80 normaalisuolainen3.1g23kcal0g0g2.5g0g
Punakaali 167g43kcal2.6g5.8g0.3g3.2g
Sipuli (käsittelemätön)21g5.6kcal0.3g1g0g0.4g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen115g40kcal0.2g9.4g0.1g1.7g
Suola, annos 3g1g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma21g67kcal0g15.4g0g0g
Punaviini 25g18kcal0.1g0g0g0g
Viinietikka, 1rkl=15g3.1g1.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana710g393kcal6.4g63.2g5.8g10.6g
Valittu annoskoko355g197kcal3.2g31.6g2.9g5.3g
Annoskoko puolitettuna178g98kcal1.6g15.8g1.5g2.7g
Arvot/100g100g55kcal0.9g8.9g0.8g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=153289