Lakkapannacotta

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min.

Soseuta marjat.

Painele sose tarkkaan siivilän läpi, näin saat tasaisen sileän soseen.

Poista siemenet.

Kuumenna kerma ja sokeri kattilassa.

Anna kiehua välillä sekoitellen 5 - 10 min. Lisää marjasose ja liotetut liivatelehdet.

Kuumenna sekoittaen kiehuvaksi, älä keitä.

Nosta kattila levyltä.

Anna jäähtyä hetki.

Lisää rahka, sekoita tasaiseksi.

Kaada seos pieniin annoslaseihin.

Peitä kelmulla.

Anna hyytyä 3 - 4 tuntia kylmässä

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 142 grammaa

Mahanhi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuohukerma,valio,2dl167g566kcal3.3g5g58.3g0g
Sokeri 18g72kcal0g17.7g0g0g
Valio maustettu rahka, vanilja83g133kcal6.1g13.3g5.8g0g
Lakka83g35kcal1.2g6.5g0.4g3.1g
Liivate 4.2g15kcal3.6g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana710g1642kcal28.4g85g129g6.2g
Valittu annoskoko355g821kcal14.2g42.5g64.5g3.1g
Annoskoko puolitettuna178g411kcal7.1g21.3g32.3g1.6g
Arvot/100g100g231kcal4g12g18.2g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=309843