Paholaisen piirakka

Uunipellillisestä tulee n. 20-25 annosta.

Pohja

5 dl vehnäjauhoja
4 3/4 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa

1 dl kaakaojauhetta
50 g voita
2 ½ dl vettä
3 kananmunaa

Kuorrutus

4 dl (250g) tomusokeria
40 g voita
3 rkl maitoa
1-2 tl vaniljasokeria

(Pohjalle ja) päälle Mariannerouhetta

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään.

Lisää joukkoon vesi ja sulatettu margariini.

Vatkaa muutama minuutti.

Lisää sitten joukkoon kananmunat ja vatkaa vielä pari minuuttia.

Ripottele pellille Mariannerouhetta.

Kaada taikina rouheen päälle ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Valmista kuorrutus.

Sekoita sulatettu margariini ja muut täytteen ainekset keskenään.

Levitä jäähtyneen pohjan päälle.

Ripottele pinnalle reilusti Mariannerouhetta.


Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 71 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho, sunnuntai68g238kcal8.2g48.4g1.4g2g
Sokeri 85g344kcal0g84.5g0g0g
Leivinjauhe 0.6g1.1kcal0g0.2g0g0g
Ruokasooda 1g0kcal0g0g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.8g3.4kcal0g0.8g0g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Kaakaojauhe, tumma Van Houten21g69kcal4.9g9.4g4.4g2.3g
Voi 11g76kcal0.1g0g8.5g0g
Vesi52g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna, keitetty 35g49kcal4.3g0.1g3.5g0g
Tomusokeri 1dl=60g52g210kcal0g52.4g0g0g
Voi 8.4g61kcal0.1g0g6.8g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen9g3.1kcal0.3g0.5g0g0g
Marianne rae (Fazer), annos 25g11g50kcal0.3g6.9g2.3g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana710g2209kcal36.4g406.4g53.8g9.6g
Valittu annoskoko355g1105kcal18.2g203.2g26.9g4.8g
Annoskoko puolitettuna178g552kcal9.1g101.6g13.5g2.4g
Arvot/100g100g311kcal5.1g57.3g7.6g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=367135