Kevennetyt Runebergin tortut

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää vaahtoon kuivat aineet, kuivat mausteet kannattaa sekoittaa ensin jauhoihin.

Lisää sula rasva ja kermaviili ja sekoita tasaiseksi.

Jaa taikina voideltuihin ja korppujauhotettuihin folio-muffinivuokiin.

Myös silikonivuokia, muffinipeltiä tai torttumuotteja voit käyttää.

Paina teelusikalla jokaisen tortun keskelle pieni nokare paistonkestävää hilloa / marmeladia.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min kauniin keltaisiksi leivonnaisten koosta riippuen.

Kostuta kypsät tortut sivelemällä niille maustettua sokerivettä.

Laita vielä jokaisen tortun keskelle nokare vadelmahilloa.

Koristele sokerivesikuorrutukselle pursottamalla kuorrutteesta rengas hillon ympäri.

TIESITKÖ?
Runerbergin torttuna tunnetun leivonnaisen resepti oli alkuaan melko pelkistetty korppujauhoista ja muruista tehty leivonnainen ja nimi tulee siitä, että Runeberg söi näitä mielellään aamiaisryyppynsä kanssa.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Phocahispida
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 41g168kcal0g41.4g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 32g109kcal3.2g22.2g0.4g1.1g
Kermaviili, kevyt (ingman keittiöni) 2%65g39kcal2.1g4.6g1.3g0g
Kananmuna kuoreton 71g102kcal8.9g0.2g7.3g0g
Korppujauho 24g89kcal2.5g18.2g0.2g1.3g
Manteli 23g140kcal5.4g1.5g12.2g1.6g
Leivinjauhe 3.2g5.7kcal0.2g1.2g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.3g5.2kcal0g1.3g0g0g
Kardemumma, annos 2g1.3g4kcal0.1g0.9g0.1g0.4g
Vadelmamarmeladi, Saarioinen65g117kcal0.3g27.8g0.1g1.5g
Sokerivesikuorrutus 29g100kcal0g24.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana711g1753kcal45.4g287.6g43.2g11.8g
Valittu annoskoko356g876kcal22.7g143.8g21.6g5.9g
Annoskoko puolitettuna178g438kcal11.4g71.9g10.8g3g
Arvot/100g100g247kcal6.4g40.5g6.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=160663