Poro-kasviskeitto

2 porkkanaa paloina
1 kukkakaali
3 valkosipulin kynttä
lihaliemikuutio, puolikas
100g kylmäsavuporoa silputtuna
100g 9% sulatejuustoa (esim.

Olympia tai Arlan Eva kylmäsavuporo-kevätsipulisulatejuus
toa)
baslikaa, pippuria

Paloittele kasvikset kattilaan ja kaada vettä päälle niin, että ne peittyvät.

Lisää liemikuutio, valkosipulit murskattuna ja basilikaa (tuoretta n. 10 lehteä hienonnettuna, kuivattua vajaa teelusikallinen).

Anna kiehua, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Soseuta kasvikset sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi.

Lisää joukkoon sulatejuusto ja savuporo.

Anna juuston sulaa keittoon.

Lisää tarvittaessa hieman vettä.

Keitosta saa juhlavaa tarjottavaa, kun lisää 1 dl kuohukermaa ennen tarjoilua.

Maku maukas ja valkosipulinen!
Ohje alunperin Painonvartijoista.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 237 grammaa

Oml

Oml sanoi...

1/4 annos n. 115 kcal.

lauantai 01.10.2011 klo 16:11

AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 225g54kcal4.1g5g0.7g5.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g49g14kcal0.3g2.9g0.1g1.2g
Valkosipuli 4.5g4.9kcal0.4g0.7g0g0.1g
Lihaliemikuutio Maggi2.2g6.3kcal0.2g0.2g0.5g0g
Kokolihaleikkele, poroleikkele, kylmäsavustettu 38g48kcal8.1g0g1.7g0g
Sulatejuusto, 9 %, Olympia38g56kcal6.4g0g3.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana711g366kcal39g17.6g12.8g13g
Valittu annoskoko355g183kcal19.5g8.8g6.4g6.5g
Annoskoko puolitettuna178g92kcal9.8g4.4g3.2g3.3g
Arvot/100g100g52kcal5.5g2.5g1.8g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=252454