Karjalanpiirakka

Taikina:
2dl kylmää vettä
1tl suolaa
2,5dl ruisjauhoja
2,5dl vehnäjauhoja
25g voita/margariinia

Puuro:
4dl vettä
4dl puuroriisiä
17dl rasvatonta maitoa
1tl voita/margariinia
1,5tl suolaa

keitä puuro valmiiksi, ja jähdytä se ennen kuin alat leipoa ruistaikinaa.

taikina: sekoita kaikki ainekset veteen suoraan paitsi voi, kun taikina on kiinteää ja sitkeää alusta sekaan sulatettu voi.

Tee taikinasta tanko jonka jaat 40 yhtä suureen osaan joista sitten leivot piirakkapohjat, laita jokaiseen n 2tl riisipuuroa ja taita reunat päälle päin ja rypytä.

Paista karjalanpiirakat uunissa keskitasossa 275-300 asteessa kypsiksi, eli n. 10-12min uunista riippuen.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Mammalia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 23g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho (Rainbow)28g90kcal2.8g17.8g0.6g4g
Vehnäjauho puolikarkea 18g63kcal1.9g12.8g0.2g0.6g
Voi 2.8g21kcal0g0g2.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 45g0kcal0g0g0g0g
Puuroriisi45g158kcal2.7g34.3g0.8g1g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 192g65kcal5.9g9.4g0.2g0g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana711g793kcal26.6g148.6g8.2g11.2g
Valittu annoskoko355g397kcal13.3g74.3g4.1g5.6g
Annoskoko puolitettuna178g198kcal6.7g37.2g2.1g2.8g
Arvot/100g100g112kcal3.7g20.9g1.2g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=337089