Puolukka-rahkapiirakka

Sekoita juoksevaan rasvaan munat, sokeri, leseet ja vehnäjauhot, joiden joukkoon on sekoitettu leivinjauhe.

Sekoita tasaiseksi.

(Lisää tarvittaessa rasvaa tai jauhoja, että taikina on sopivan oloista.)
Painele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille.

Levitä puolukat (jäisinä) taikinan päälle.

Sekoita täytteen muut aineet keskenään ja kaada puolukoiden päälle.

Paista 200 asteessa uunin alatasossa 30-35 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 148 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljyvalmiste (Rainbow), annos 100g360g2592kcal0g0g288g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 276g347kcal30.4g0.7g24.9g0g
Sokeri 204g828kcal0g203.8g0g0g
Ruislese (10g)96g197kcal14.4g25g4.1g37.4g
Vehnäjauho, sunnuntai624g2184kcal74.9g443g13.1g18.7g
Leivinjauhe 24g42kcal1.2g9.1g0g0.1g
Puolukka 720g280kcal3.2g49g3.6g18.7g
Maitorahka, Valio, 0,3600g390kcal66g25.2g1.8g0g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)480g312kcal15.4g23g16.8g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 144g181kcal15.8g0.4g13g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g24g96kcal0g23.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7104g14896kcal442.6g1606g730.6g149.8g
Valittu annoskoko3552g7448kcal221.3g803g365.3g74.9g
Annoskoko puolitettuna1776g3724kcal110.7g401.5g182.7g37.5g
Arvot/100g100g210kcal6.2g22.6g10.3g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=143557