Lohi-ruisleipäkranssi

Siirry sivulle!

Ainekset 12 annosta
2 pkt (à 175 g) halkaistua ruisleipää (Vaasan tosi rukiinen)
Lohitäyte
2 pkt (à 150 g) Pirkka kylmäsavukirjolohilohta
1 (250 g) paprika
1 rs (200 g) Pirkka Kevyt maustamatonta tuorejuustoa
1 dl Pirkka turkkilaista jogurttia
1 rkl sitruunan mehua
1 tl sitruunan raastettua kuorta
1 dl tilliä hienonnettuna
mustapippuria
4 - 5 rkl Pirkka konjakkisinappia
Kostutus
2 dl maitoa
Kuorrutus
1 rs (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 dl Pirkka turkkilaista jogurttia
Koristelu
1 pkt (150 g) Pirkka kylmäsavukirjolohilohta
1 ps jääsalaattia
n. 10 Pirkka kirsikkatomaattia
1 (100 g) suippopaprika
tilliä
Vaihe 1
Hienonna täytteen kirjolohet ja kuutioi paprika.

Sekoita keskenään kirjolohi, paprika, tuorejuusto, jogurtti, sitruunan mehu ja - kuoriraaste, tilli sekä mustapippuri.

Vaihe 2
Peitä tarjoiluvati noin 8 cm leveillä leivinpaperisuikaleilla, joiden päälle kokoat voileipäkakun.

Vaihe 3
Nosta vadille halkaistu ruisleipä halkaisupinta ylöspäin.

Kostuta maidolla ja levitä päälle noin 1 rkl sinappia ja 1/3 täytteestä.

Nosta päälle toinen halkaistu ruisleipä.

Kostuta, mausta sinapilla ja peitä lohitäytteellä.

Täytä kolmas kerros samoin.

Kostuta kanneksi tuleva leipä molemmilta puolilta ja nosta se kakun päälle halkaisupinta ylöspäin.

Vaihe 4
Suojaa kakku huolellisesti muovikelmulla.

Pane päälle painoksi leikkuulauta ja esim.

litran mehutölkki.

Anna kakun kostua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Vaihe 5
Kuorrutusta varten sekoita keskenään tuorejuusto ja jogurtti.

Sivele kakun pinta ja reunat kuorrutuksella.

Poista kakun alta leivinpaperisuikaleet.

Vaihe 6
Puolita kalaviipaleet, viipaloi paprika ja lohko tomaatit.

Koristele kakun punta kalaviipaleilla, paprikalla ja kirsikkatomaateilla.

Peitä kakun reunat jääsalaatilla.

Viimeistele tillillä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 222 grammaa

Sarik82
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruisleipä, Vaasan tosi rukiinen, 175 g467g981kcal42g186.8g6.5g43g
Kylmäsavukirjolohi (Apetit)400g721kcal76.1g0.4g44g0g
Paprika, punainen334g86kcal3g15.3g1.3g6.7g
Tuorejuusto, pirkka kevyt maustamaton267g480kcal12g14.7g40g10.7g
Turkkilainen jogurtti (Pirkka), annos 100g133g160kcal4.3g5.5g13.3g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore20g5kcal0g1.8g0g0g
Tilli, tuore 33g10kcal1.2g0.3g0.3g0.7g
Konjakkisinappi kotitilan96g258kcal6.1g44.4g8.5g5g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 267g122kcal8g12.8g4g0g
Jogurtti turkkilainen 10% (Lindahl) 1000g133g172kcal5.6g6.8g13.3g0g
Kylmäsavukirjolohi (Apetit)200g360kcal38g0.2g22g0g
Jääsalaatti (Härkälä), annos 10g400g44kcal4.4g4g0.8g4g
Kirsikkatomaatti, 50g667g133kcal4g25.4g2g0g
Suippopaprika, makea, Pirkka133g33kcal1.2g6.1g0.5g2.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7104g7131kcal411.8g649g313g145.2g
Valittu annoskoko3552g3566kcal205.9g324.5g156.5g72.6g
Annoskoko puolitettuna1776g1783kcal103g162.3g78.3g36.3g
Arvot/100g100g100kcal5.8g9.1g4.4g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=233421