Mummon kardemummakakku

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Voitele ja korppujahota irtopohjavuoka tai valurautainen pannu halkaisijaltaan 24 cm.
Sekoitajauhot, sokeri ja kardemumma keskenään.

Lisää rasva ja nypi jauhojen kanssa ryynimäiseksi seokseksi.

Lisää maito ja sekoita tasaiseksi paksuhkoksi taikinaksi.

Levitä taikina vuokaan.

Ripottele pinnalle raesokeri ja 1 tl kardemummaa.

Voit käyttää pinnalla myös erilaisia strösseleitä
Paista uunin alaosassa n.35 minuuttia.

Kokeile tikulla kypsyys kakun keskeltä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 74 grammaa

Helima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 1553g5329kcal158.3g1087.1g18.6g54.4g
Sokeri 677g2748kcal0g676.3g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 398g2785kcal2.6g0g313.8g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g60g186kcal6.6g35.8g4.2g16.7g
Sokeri 48g194kcal0g47.7g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g20g62kcal2.2g11.9g1.4g5.6g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen796g263kcal26.3g39g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7104g23133kcal392g3795.6g676g153.4g
Valittu annoskoko3552g11566kcal196g1897.8g338g76.7g
Annoskoko puolitettuna1776g5783kcal98g948.9g169g38.4g
Arvot/100g100g326kcal5.5g53.4g9.5g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=296780