Amerikkalaiset pannukakut (Olivia)

1. Riko kananmunat piimän joukkoon ja vatkaa tasaiseksi.

2. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja sooda.

Ripottele seos piimä-munaseoksen joukkoon vähitellen ja koko ajan vatkaten.

Lisää sokeri tai hunaja, vaniljasokeri ja suola.

Sekoita ja anna taikinan levähtää 5-10min.

3. Kuumenna pieni valurautapannu kuumaksi.

Lisää pannulle n. 2tl voita.

Kaada pannulle n. desilitra taikinaa.

Paista kunnes pinta alkaa kuplia ja hyytyä reunoilta.

Käännä pannukakku norkealla lastalla ja paista toiselta puolelta pari minuuttia.

4. Pienennä lämpötilaa.

Lisää nokare voita ja paista loput pannukakut.

Olivian vinkkejä onnistumiseen:
- Anna piimän ja kananmunien lämmetä huoneenlämmössä enen taikinan valmistamista.

- Älä vatkaa taikinaa liikaa, ettei jauhojen gluteiini muodosta taikinaan sitkoa.

- Paista mieluummin liian alhaisella kuin liian korkealla lämpötilalla.

- Kaada taikina pannulle spiraalimaisena nauhana, jolloin pannukakusta tulee tasaisen paksu.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 127 grammaa

Kuuteppi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä AB Acidophilus Valio1958g1038kcal62.6g88.1g48.9g0g
Kananmuna kuorineen punnittu380g479kcal41.8g1.1g34.2g0g
Voi, 1 tl, 5 g140g1021kcal1.4g1.4g111.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 909g3119kcal92.6g636.2g10.9g31.8g
Leivinjauhe 28g49kcal1.5g10.6g0g0.1g
Hunaja 112g370kcal0.6g90.4g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g11g45kcal0g11.1g0g0g
Ruokasuola jodioitu 19g0.5kcal0.1g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7112g12239kcal401.2g1677.8g411.8g63.8g
Valittu annoskoko3556g6120kcal200.6g838.9g205.9g31.9g
Annoskoko puolitettuna1778g3060kcal100.3g419.5g103g16g
Arvot/100g100g172kcal5.6g23.6g5.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=172011