Mansikkahyytelökakku

Tein ohjeen mukaisen kakun pieneen irtopohjavuokaan, mutta täytettä tuli turhan paljon.

Kannattaa siis tuplata keksien määrä ja tehdä kakku normaalikokoiseen vuokaan.

Hienonna keksit ja sekoita niihin muutama lusikallinen pilttiä tai muuta vähäsokerista marja- tai hedelmäsosetta.

Taputtele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle (reunat kannattaa kelmuttaa).

Seos on aika tahmaista ja huonosti levittyvää, joten sormiin kannattaa hieroa tilkka öljyä, niin homma sujuu helpommin.

Vatkaa vaniljavaahto ja sen sekaan rahka sekä tuorejuusto.

Lisää survotut mansikat ja mausta.

Itse lisäsin steviaa, vaniljaa myllystä sekä hienonnettua sitruunamelissaa.

Purista puolikkaan sitruunan mehu kattilaan, lisää hieman vettä.

Kuumenna kiehuvaksi ja liota liivate (itse käytin 4tl liivatejauhetta, olisi saanut olla enemmän, koska puolet ) nesteeseen.

Lisää seos hyvin sekoittaen täytteen joukkoon.

Kaada täyte vuokaan ja laita jäkaappiin.

Koristele kakku parin tunnin hyytimisen jälkeen esim.

mansikanpuolikkailla ja sitruunamelissan lehdillä.

Anna hyytyä yhteensä ainakin 4 tunia, mielellään yön yli.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 127 grammaa

Idunn
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive (täysjyvä, kuitu) (Bisca), annos 13.3g350g1521kcal28g216.8g59.4g21g
Piltti, kuningatar192g106kcal1g26.9g1g2.3g
Flora Vanilla 12%525g997kcal23.6g83.9g62.9g0g
Maitorahka,maustamaton rasvaton (Rainbow), annos 250g525g336kcal57.7g21g1.6g0g
Mansikka 1224g569kcal6.1g102.8g2.4g23.3g
Sitruunamehu, laimentamaton175g37kcal0.5g2.8g0g0.2g
Liivate 42g146kcal35.9g0g0g0g
Philadelphia extra light -tuorejuusto, 5% rasvaa525g525kcal57.7g15.7g26.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7112g8472kcal421g939.8g307g93.6g
Valittu annoskoko3556g4236kcal210.5g469.9g153.5g46.8g
Annoskoko puolitettuna1778g2118kcal105.3g235g76.8g23.4g
Arvot/100g100g119kcal5.9g13.2g4.3g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=368106