Vadelmaviinihyytelö

1. Laita liivakot likoon kylmään veteen
2. Kuumenna vesi ja sokeri, kun sokeri sulanut ota pois liedeltä ja lisää pehmenneet liivakot, sekoita kunnes ovat liuenneet.

3. Lisää valkoviini ja sherry, sekoita.

4. Kaada vadelmat jäisinä tarjoiluastiaan ja kaada liemi päälle.

Valmis!
Tarvitsee aikaa hyytyäkseen, kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä.

Vadelmia voi olla enemmän tai vähemmän kunhan nestemäärä on sama ettei tule hyytymisen kanssa ongelmia.

Itse käytän yleensä 4 - 4,5 liivakkoa, alkuperäisen ohjeen mukaan piti olla 5 joten 4-
5. On muuten sairaan hyvä aikuisten jälkiruoka! Sopii raskaiden illallisten kevennykseksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Mulligamari
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 133g55kcal1.3g5.5g1.1g4.9g
Valkoviini kuiva 83g57kcal0.3g0.5g0g0g
Sherry, kuiva, 8cl33g42kcal0g6.7g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 50g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 50g203kcal0g49.9g0g0g
Liivate 6.7g23kcal5.7g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana712g759kcal14.6g125.2g2.2g9.8g
Valittu annoskoko356g379kcal7.3g62.6g1.1g4.9g
Annoskoko puolitettuna178g190kcal3.7g31.3g0.6g2.5g
Arvot/100g100g107kcal2g17.6g0.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=146370