Raparperitorttu

Nypi rasva kuivien aineiden jopukkoon.

Lisää keltuainen ja kylmä vesi.

Sekoita nopeasti.

Laita tunniksi kylmään kelmun sisällä.

Tee vaniljakastike:
Sekoita kaikki paitsi vaniljasokeri, kuumenna kiehuvaksi ja anna saostua koko ajan sekoittaen.

Jäähdytä, mausta vaniljasokerilla.

Pilko raparperit ja sekoita niihin sokeri ja perunajauhot.

Kauli taikina irtopohjavuuan pohjaa isommaksi, niin että tulee reunatkin.

Levitä vaniljakastike pohjan päälle.

Kaada raparperit päälle.

ripottele pinnalle mantelijauhetta ohut kerros.

Paista 225* 30-40min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi, 1 tl, 5 g25g182kcal0.2g0.2g20g0g
Vehnäjauho puolikarkea 33g112kcal3.3g22.7g0.4g1.1g
Sokeri 3g12kcal0g3g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g5g3.2kcal0.2g0g1.2g0g
Vesi7.5g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma vähälaktoosinen (Rainbow), annos 200g50g170kcal1g1.5g17.5g0g
Kananmuna kuoreton 14g20kcal1.7g0g1.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 5g17kcal0.5g3.5g0.1g0.2g
Sokeri 9g37kcal0g9g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka1.2g5kcal0g1.2g0g0g
Raparperi 171g58kcal1.2g9.4g0.2g2.4g
Sokeri 21g86kcal0g21.2g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 5.2g18kcal0g4.3g0g0.1g
Mantelijauhe (hh ilman kuituja) (Mauste sallinen), annos 40g6.2g36kcal1.4g0.6g3.2g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana712g1510kcal19g153.2g88g8.8g
Valittu annoskoko356g755kcal9.5g76.6g44g4.4g
Annoskoko puolitettuna178g378kcal4.8g38.3g22g2.2g
Arvot/100g100g212kcal2.7g21.5g12.4g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=427431