Mansikka-raparperirahkapiirakka

Pohja:
1,2 l vehnäjauhoja
4,5 dl sokeria
3 tl leivinjauhetta
3 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
375g margariinia
2 munaa
3 dl piimää

Täyte:
7dl raparperia
700g mansikoita
2,5dl sokeria
750g rahkaa
3 munaa
3tl vaniljasokeria
0,5dl sitruunamehua

Sekoita pohjan kuivat aineet.

Sulata rasva ja lisää joukkoon.

Jaa taikina kahteen osaan.

Toiseen puoleen lisää munat ja piimä.

Kaada tämä puolisko korkeareunaiseen uunipeltiin leivinpaperin päälle.

Viipaloi raparperit (tai pilko omenat) ja levitä pohjan päälle.

Raparperia saa olla reilusti! Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada taikinan ja raparperien päälle.

Lopuksi murenna toinen puolikas pohjataikinasta koko komeuden päälle.

Laita 175-asteiseen uuniin noin 40 minuutiksi.

Ohje on todella reilun kokoinen ja saat varoa, ettei taikina tule pellin yli. Toki voit jakaa piirakan kahteen eri vuokaankin tai puolittaa taikinan.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 649g2228kcal66.2g454.6g7.8g22.7g
Sokeri 495g2011kcal0g494.9g0g0g
Leivinjauhe 13g22kcal0.6g4.7g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g13g53kcal0g13.2g0g0g
Margariini 60%, keskiarvo 312g1663kcal1g1.1g187.3g0g
Kananmuna kuoreton 229g327kcal28.6g0.7g23.5g0g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)250g80kcal7.5g11.7g0g0g
Raparperi 350g118kcal2.4g19.2g0.3g4.9g
Mansikka 583g271kcal2.9g49g1.2g11.1g
Rahka, maitorahka , maustamaton, rasvaa <0,5 % 624g370kcal61.3g18.7g2.5g0g
Sitruunamehu, laimentamaton42g8.7kcal0.1g0.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7120g14303kcal341.2g2137g445.2g77.6g
Valittu annoskoko3560g7151kcal170.6g1068.5g222.6g38.8g
Annoskoko puolitettuna1780g3576kcal85.3g534.3g111.3g19.4g
Arvot/100g100g201kcal4.8g30g6.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=128300