Vadelmaviinihyytelö

1. Laita liivakot likoon kylmään veteen
2. Kuumenna vesi ja sokeri, kun sokeri sulanut ota pois liedeltä ja lisää pehmenneet liivakot, sekoita kunnes ovat liuenneet.

3. Lisää valkoviini ja sherry, sekoita.

4. Kaada vadelmat jäisinä tarjoiluastiaan ja kaada liemi päälle.

Valmis!
Tarvitsee aikaa hyytyäkseen, kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä.

Vadelmia voi olla enemmän tai vähemmän kunhan nestemäärä on sama ettei tule hyytymisen kanssa ongelmia.

Itse käytän yleensä 4 - 4,5 liivakkoa, alkuperäisen ohjeen mukaan piti olla 5 joten 4-
5. On muuten sairaan hyvä aikuisten jälkiruoka! Sopii raskaiden illallisten kevennykseksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Mulligamari
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 1331g547kcal13.3g54.6g10.6g49.2g
Valkoviini kuiva 832g570kcal2.6g5g0g0g
Sherry, kuiva, 8cl333g419kcal0g66.5g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 499g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 499g2026kcal0g498.6g0g0g
Liivate 67g232kcal57g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7120g7588kcal145.8g1249.4g21.4g98.4g
Valittu annoskoko3560g3794kcal72.9g624.7g10.7g49.2g
Annoskoko puolitettuna1780g1897kcal36.5g312.4g5.4g24.6g
Arvot/100g100g107kcal2g17.5g0.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=146370