Raparperitorttu

Nypi rasva kuivien aineiden jopukkoon.

Lisää keltuainen ja kylmä vesi.

Sekoita nopeasti.

Laita tunniksi kylmään kelmun sisällä.

Tee vaniljakastike:
Sekoita kaikki paitsi vaniljasokeri, kuumenna kiehuvaksi ja anna saostua koko ajan sekoittaen.

Jäähdytä, mausta vaniljasokerilla.

Pilko raparperit ja sekoita niihin sokeri ja perunajauhot.

Kauli taikina irtopohjavuuan pohjaa isommaksi, niin että tulee reunatkin.

Levitä vaniljakastike pohjan päälle.

Kaada raparperit päälle.

ripottele pinnalle mantelijauhetta ohut kerros.

Paista 225* 30-40min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi, 1 tl, 5 g250g1824kcal2.5g2.5g199.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 325g1115kcal33.1g227.4g3.9g11.4g
Sokeri 30g122kcal0g30g0g0g
Suola, annos 3g1.2g0kcal0g0g0g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g50g32kcal1.7g0.1g12.5g0g
Vesi75g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma vähälaktoosinen (Rainbow), annos 200g500g1699kcal10g15g174.9g0g
Kananmuna kuoreton 138g196kcal17.2g0.4g14.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 50g172kcal5.1g35g0.6g1.7g
Sokeri 90g365kcal0g89.9g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka13g50kcal0g12.4g0g0g
Raparperi 1712g577kcal11.8g94.2g1.7g24g
Sokeri 212g862kcal0g212.2g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 53g176kcal0g42.8g0g0.7g
Mantelijauhe (hh ilman kuituja) (Mauste sallinen), annos 40g63g363kcal13.7g5.9g31.6g6.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7120g15105kcal190.2g1535.6g878.4g88.6g
Valittu annoskoko3560g7553kcal95.1g767.8g439.2g44.3g
Annoskoko puolitettuna1780g3776kcal47.6g383.9g219.6g22.2g
Arvot/100g100g212kcal2.7g21.6g12.3g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=427431