Kahvi-suklaamousse

Resepti kopioitu suoraan Helsingin Sanomien ruoka-osiosta.

Ainekset:
* 1/2 dl kuumaa, vahvaa kahvia
* 100 g tummaa suklaata
* 1 keltuainen
* 2 rkl sokeria
* 2 dl kuohukermaa

Ohje:

1. Pilko suklaa kulhoon, lisää kahvi ja sekoita tasaiseksi (Käytä seosta tarvittaessa mikroaaltouunissa.)

2. Sekoita keltuainen hieman jäähtyneen suklaa-kahviseoksen joukkoon.

3. Vaahdota kerma ja sokeri kevyesti ja yhdistä suklaaseen, jaa mousse neljään pieneen lasiin ja pidä viileässä pari tuntia ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 99 grammaa

Sahh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kahvi (musta), kuppi 100g, muki 200g452g5.9kcal1.4g0g0g0g
Suklaa tumma 905g4672kcal35.3g481.8g280.4g47.9g
Keltuainen, 20g, annos 20g181g116kcal6.3g0.4g45.2g0g
Sokeri 217g881kcal0g216.9g0g0g
Kuohukerma (Ingman)1809g6151kcal39.8g56.1g633.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7128g23653kcal165.6g1510.4g1917.6g95.8g
Valittu annoskoko3564g11826kcal82.8g755.2g958.8g47.9g
Annoskoko puolitettuna1782g5913kcal41.4g377.6g479.4g24g
Arvot/100g100g332kcal2.3g21.2g26.9g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=142916