Mustikka-rahkapiirakka

Pohjaan:
8dl vehnäj.

5dl sokeria
2tl vanilliinisokeria
2tl leivinj.

2tl soodaa

250 voita sulatettuna

2dl piimää
2 munaa

5prk mustikkapilttiä

Rahkaseos:
500g rahkaa
2dl sokeria
2tl vanilliinisokeria
2 munaa
20-30ml sitruunamehua

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sulatettu voi.
Ota puolet annoksesta pinnalle muruiksi ripoteltavaksi.

Toiseen puoleen lisää piimä ja munat, tämä on pohjataikina.

Levitä taikina pellille.

Levitä mustikkasoseet taikinan päälle.

Sekoita rahkaan munat, sitruunamehu ja vanilliinisokeri.

Kaada rahkaseos päälle.

Ripottele murutaikina tasaisesti pinnalle.

Paista 200* ½tuntia.

Anna jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista.

Säilytä kylmässä.

Säilyy hyvänä yli viikonkin, parhaimmillaan yleensä siinä vaiheessa kun loppuu.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 99 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 624g2140kcal63.6g436.7g7.5g21.8g
Sokeri 714g2897kcal0g713g0g0g
Leivinjauhe 12g21kcal0.6g4.5g0g0.1g
Ruokasooda 12g0kcal0g0g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka19g77kcal0g19g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g300g2189kcal3g3g239.9g0g
Piimä, rasvaton, maitokolmio, annos 150g240g74kcal8.2g10.6g0g0g
Kananmuna kuoreton 264g377kcal33g0.8g27.1g0g
Rahka, rasvaton, maustamaton (Rainbow), annos 250g600g420kcal72g24g3g0g
Mustikkaa soseena (Piltti) 125g750g330kcal2.2g75g3.7g12g
Sitruunamehu, laimentamaton30g6.3kcal0.1g0.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7128g17063kcal365.4g2574.2g562.4g67.8g
Valittu annoskoko3564g8532kcal182.7g1287.1g281.2g33.9g
Annoskoko puolitettuna1782g4266kcal91.4g643.6g140.6g17g
Arvot/100g100g239kcal5.1g36.1g7.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=430615